Een goed oud kerstkaartje voor familie, vrienden en buren!

Zou deze ‘maatregelentijd’ niet het ideale moment zijn om massaal Kerst- en Nieuwjaarskaartjes naar elkaar te versturen… of er eentje in de brievenbus van uw familie, vrienden en buren te wippen tijdens eens fietsritje of wandeling?

Herinnert u zich mijn voorraad vintage wenskaarten uit de jaren ’50, ’60 en ’70?
Besneeuwde huisjes, rook uit de schouw, weggetjes afgezet met dik ondergesneeuwde heggen, kindjes Jesus, geurende dennenbomen, pakjes… kortom nostalgie in het kwadraat!

Een goed idee?
Indien u 10 euro stort op BE07 5230 4192 2566 (Triodos)
kunt in de mededeling plaatsen, ofwel:

– 11 enkele wenskaarten
of
– 5 dubbele wenskaarten met envelop

Franse wensen kunnen ook, gewoon ‘frans’ vermelden in mededeling.
De kaartjes worden prior naar u opgestuurd.
Of, u kan in de mededeling ook vermelden dat u ze -na afspraak- gaat ophalen bij Maria’s corner; dan stoppen we er nog enkele kaartjes bij wegens postzegel uitgespaard!

De opbrengst gaat integraal naar Lifeschool.
Als u zich afvraagt waar we dezer dagen mee bezig zijn, dan moet ik zeggen dat de structurele projecten on hold staan, gewoon omdat we deze ter plekke samen moeten kunnen verder uitwerken.

Maar de sponsoring van onze 4 studenten in hun 2 de jaar lerarenopleiding (1700 euro) loopt uiteraard door.
Ook hebben we onlangs nog 1000 euro opgestuurd om voor diezelfde 4 studenten elk een goede tweedehands laptop te kopen. Omwille van de Covid zijn nl. de scholen gesloten en moeten de studenten de lessen online volgen! Onze eerdere investering zou volledig zinloos geweest zijn, indien we hen dus ook niet asap aan een laptop hadden geholpen!

En zo gaat dat sedert het begin van de corona door: situaties helpen oplossen!
Zoals medische hulp voor de gedupeerden van een gewapende overval, waarvan enkelen zeer zwaar gewond waren en 1 slachtoffer plus één van de 2 overvallers ook overleden. Nadat de marktmensen één voor één van hun geld en bezittingen waren ontdaan, en de overvallers het busje verlieten, kreeg de chauffeur de inval om hen achterna te zitten. Daarbij werd één overvaller gedood, maar het busje begon te slippen en reed in zijn jacht regelrecht op een tegenligger in… ik hoef u het bloedbad niet verder te beschrijven.

Kortom, we springen bij waar we kunnen, niet echt structurele hulp maar eerder mensenlevens redden, tja tot zelfs voedsel bedelen.

Dus uw steun komt enorm goed van pas!
Bovendien ondersteunt u met die kaartjes niet alleen het dagelijkse leven van de mensen ginds in het verre Buipe, tegelijk maakt u ook de mensen rondom u gelukkig!
Dubbele investering, dubbele winst zou ik zeggen!

Nog een mooie, rustige eindejaarstijd!

Christine

Deze slideshow vereist JavaScript.

Advertentie

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een goed oud kerstkaartje voor familie, vrienden en buren!

 1. Jan Dewilde zegt:

  Heyla Christine,

  Hoe ist ermee? Ik dacht, een nieuwe blog betekent wellicht dat je goeste en energie er ook zijn?

  Annemie en ik zijn er goed doorgeraakt, door de Corona. Enkele dagen griep met koorts en dan nog een goede week met haast niets anders dan slapen. Haar vader raakte ook besmet. Twee weken koorts, een week zonder en dan opnieuw koorts. Hij is toch naar de kliniek gegaan en na een week kon hij al weer naar huis. Die 90-jarige kerel is er door gesparteld!!!

  Ik wou je laten weten dat ik soms denk aan dat potje dat door de beeldjes is opgebouwd. Het was bedoeld voor de ambulance en dan later kwamen ze uit bij dat labo. Voor mij is dat om t even. Kwestie dat er iets zinnigs mee gebeurd. Maar als je het labo weinig kans geeft, ook door de omstandigheden nu, gebruik het dan gerust voor andere zaken daar. Het zou zot zijn dat je dingen niet doet en dat daar nog een pot is. Dat het geld niet in de algemene pot zit, kwam door de vraag van Fuzzy voor een ambulance. Niet omdat Jantje persé zijn eigen projectje moest hebben. Een bijzaak is dat oppotten alleen goed is, dat er een stimulans voor mij vanuit gaat, als je weet waarvoor je aan het sparen bent. Nu roept het soms de vraag op: wat gaan we ermee doen?

  Dat de tentoonstellingen veel in het Corona-water zijn gevallen is 1 zaak. Maar ook de verkoop zelf valt tegen. Ik ben opgeslagen van prijs en verkoop ook daardoor minder. Het is zoeken naar een balans. Voor kunstnormen ben ik nog steeds spotgoedkoop, maar k wil ook niet te veel “onder-drijven”. Maar t wordt wellicht toch wat goedkoper, zo tussen mijn vroegere en laatste prijzen in. Ik stel vast dat ik niet pas in een galerie. Enkele beeldjes staan bij Depypere, maar geen interesse. Ik weet niet goed waarom. Ik amuseer mij verschrikkelijk bij het maken. Da’s heerlijk. Maar als ik al mijn fruitkistjes en bananendozen vol beeldjes zie staan, vind ik het ook een beetje triest. Het is niet daarvoor dat ik ze maakte. De meeste heeft geen mens al gezien. Mijn kinderen weten dat ze aan iedereen die naar mijn begrafenis komt – de datum ligt nog niet vast 😀- een beeldje mogen geven ipv een zendje. Verleden week dacht ik: waarom wachten? Waarom zou ik niet aan iedereen die ik ken geen beeldje geven? T zullen er dan nog honderden, zelfs duizenden…., over zijn. Nee, ik overdrijf echt niet. Ge ziet, ik worstel ermee. Maar k heb er vandaag weer een paar gemaakt….

  k Moest het blijkbaar eens kwijt…

  xxx Jan

  >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s