Kinderen van niemand !

Meisjes en jonge vrouwen raken vlug zwanger in Ghana: seks is er vaak een ruilmiddel voor een maaltijd of een nieuw kapsel..foto jongetje
Gemeden of verstoten door hun familie, trachten ze ergens een kamer te vinden.
In hun overlevingsstrijd als alleenstaande moeder worden ze meestal snel opnieuw zwanger, waardoor de kamer algauw te klein wordt.
Al op zeer jonge leeftijd beginnen hun kinderen één na één uit te zwermen, op zoek naar eten en een rustig plaatsje om te slapen. Lotgenoten die hen voor zijn gegaan in het overleven op het scherp van de snede, worden hun nieuwe familie.  Naar huis gaan ze van langs om minder, naar school evenmin.  Als meesters in het overleven staan ze niet te popelen om hun vrijbuitersleven, hoe hard het ook is, in te ruilen voor een regulier (school)bestaan.
Deze kinderen van niemand zijn talrijk en vormen een marginale maar geordende samenleving met eigen normen en wetten.
Ze zijn zowel erg sterk als erg kwetsbaar:  hun drugsgebruik is hoog en ze zijn heel makkelijk inzetbaar voor kleine tot ernstige misdaden.

 

Missie

Een veilige en inspirerende omgeving bieden voor kinderen en jongeren van 12 tot 24 jaar, waarin ze op een natuurlijke manier gemotiveerd worden om hun unieke persoonlijkheid en specifieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen

 

Visie

i69946646__szw380h285_Het leven zelf is een school, de mens een eeuwige student!
Toch ervaren velen het leven als een onbetrouwbare metgezel die op ieder moment kan toeslaan en ons willens nillens dwingt onze lessen te leren.
Een veilige, inspirerende zone waarin het leven zich in zijn dynamische, zorgende en creatieve essentie kan manifesteren, onuitputtelijke mogelijkheden etalerend, dient als leerplaats voor kinderen en jongeren die noodgedwongen zichzelf hebben grootgebracht en hard zijn geworden, alsook voor eenieder die niet in staat is om in een traditioneel schoolsysteem te functioneren.

Over liefde en waarden

i69948521__szw380h285_Vanwaar de naam “Powered by Love” voor Lifeschool?
Liefde heeft te maken met kennis en met denken, met overgave, met verbondenheid, met voelen en afstemmen, met niet oordelen, vrijheid, dankbaarheid, mildheid en mededogen..

Liefde wordt een bron van energie wanneer waarden als respect, solidariteit, eerlijkheid, verantwoordelijkheid, zelfontwikkeling en duurzaamheid het morele fundament vormen van het gehele project.

Mensen met verschillende religies (niet-religieuze levensbeschouwingen bestaan niet in Ghana) leven respectvol en vredevol samen.
De morele samenlevingsregel die van tel is, vind je terug in alle heilige geschriften van de bijbel tot de koran:
‘Doe anderen niet aan, wat je niet wil dat anderen met jou doen’.
Er is weinig kans dat er verschillende interpretaties zijn voor deze leefregel.

Een reactie op Kinderen van niemand !

  1. Pingback: BENEFIETBRUNCH !! | Powered by Love – Lifeschool Ghana (Kintampo)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s