Praktisch

Bernasco Gyamfy, mangoboer, vriend en wedoender, houdt van mensen

Bernasco Gyamfi, mangoboer en weldoener stelt land ter beschikking voor Lifeschool!

Powered by Love, Lifeschool wordt opgericht in Kintampo (Brong Ahafo region, Ghana, West-Afrika).
Bernasco Gyamfy, vertrouwensman en vriend, kweker van jonge mangoboompjes en mango’s, stelt gratis land ter beschikking voor het project. Hij is de broer van Mahama Fuseini (aka Teacha).

Het land van Bernasco biedt zowel de fysieke plaats waar Lifeschool gebouwen kunnen worden opgetrokken als de geestelijke ruimte voor een gezond ontwikkelingsklimaat: rust, natuur, water, rotsen, land om te bewerken..
De rivier bemoeilijkt echter de toegang tot het land: te voet door de rivier waden lukt en met een 4X4 of een vrachtwagen geraak je er ook door.

De NGO Powered by Love, Lifeschool is de legale structuur waaronder het project zich ontwikkelt.

Mahama Fuseini -aka Teacha- is biologieleraar en heel erg begaan met kinderen die hij niet kan bereiken.

Mahama Fuseini -aka Teacha- is biologieleraar en erg begaan met het lot van kwetsbare kinderen.  Hier bij Martine Degraeve tijdens zijn bezoek in België.

Lifeschool is geënt op het leven zelf!
Het telen van biologische groenten, granen en fruit, het onderhouden van het gebouw, koken en poetsen zijn een onderdeel van het aangeboden leerproces dat o.a. maakt dat Lifeschool op termijn voor een niet onbelangrijk deel zelfvoorzienend wordt. Overschotten aan groenten, artisanaal en ander werk van de studenten, evenals diensten, kunnen worden verkocht, geruild of geschonken.

Het startkapitaal (om te bouwen en van wal te steken) wordt in België gezocht, bij goede harten, scholen, bedrijven en bij de overheid en organisaties.
Eenmaal dat Lifeschool op gang is, wordt er steun gezocht bij Ghanese weldoeners, bedrijven en de Ghanese overheid (deze laatste bv. voor het betalen van leerkrachten/begeleiders).
Deze steun zal er ongetwijfeld komen als men merkt dat Lifeschool een duurzame oplossing biedt voor een ernstig probleem waar Ghana momenteel geen raad mee weet: dat van kinderen die voor galg en rad opgroeien en een bedenkelijk ethisch bewustzijn ontwikkelen.
De Ghanezen zijn vragende partij voor hulp, want deze kinderen vormen een concrete bedreiging voor de veiligheid en de vrijheid van de samenleving.

Het sponsoren willen we zowel voor de schenkers als de ontvangers interessant, diep en zinvol maken, net als de Lifeschool zelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s