Financiering

Het sponsoren willen we zowel voor de schenkers als de ontvangers interessant, diep en zinvol maken, net als Lifeschool zelf!P1010462

Momenteel zijn dit onze sponsors:

 • mensen van de steungroep die promotieproducten verkopen: zie Te koop;
 • mensen die hun (relatieve) welvaart waarderen en vertrouwd zijn met het principe dat geven krijgen is.. Ze geven aan wie nodig heeft en bestendigen op die manier hun welvaart;
 • mensen die mooie dingen maken en die het plezier dat ze beleven aan het creëren ervan als hun vergoeding zien. Wat hun creaties verder financieel opbrengen storten ze op de rekening van Lifeschool…

Dit zijn onze sponsordoelen op korte termijn:

 • mensen die hun school (of de school van hun kind, kleinkind) aanspreken om zich te engageren om acties te organiseren ten voordele van Lifeschool.
  Een heel zinvolle actie is bijvoorbeeld de ‘vastenactie’. Steeds meer wordt de traditionele vastenperiode voor Pasen aangegrepen voor engagement. Denk maar aan ‘dagen zonder vlees’. Vasten is iets wat we voornamelijk met de christelijk cultuur linken, maar uiteindelijk zit daar veel meer achter. Is het bijvoorbeeld toevallig dat vroeger net dan ook de wintervoorraad op was en de nieuwe oogst nog op zich liet wachten? Of dat die periode wordt aangegrepen voor allerlei ontgiftingskuren? In onze wereld van culinaire weelde is het niet slecht even stil te staan bij dat deel van de wereldbevolking dat voortdurend vast…, alleen heet het dan honger.
  Bij zo’n vastenactie zouden scholen een snoep- en frisdrankenstop kunnen organiseren. Het geld dat niet aan snoep en nagerechtjes wordt besteed en dat ook niet in de frisdrankenautomaat verdwijnt, wordt systematisch inzameld voor Lifeschool. Elke school kan natuurlijk zelf kiezen welke acties ze op touw zetten.
  Belgische scholen kunnen eventueel onderling hun ervaringen met elkaar uitwisselen via een blog, facebookpagina, videoboodschappen,…Er kan eventueel een lezing gegeven worden op de deelnemende scholen om het project (op kinder- of jongerenmaat) voor te stellen;  er kan samen met de kinderen/jongeren nagedacht worden over hoe uitwisseling er kan uitzien en hoe de stand van zaken concreet opgevolgd kan worden. Meebouwen aan Lifeschool in Ghana is in alle mogelijke opzichten een meerwaarde voor elke school.  Vraag het inspirerende scholendossier!
 • gedurende de kerstperiode willen we families motiveren om het geld dat ze zouden besteden aan geschenkjes voor onder de kerstboom, in te zamelen en onder het motto ‘Geven is krijgen’ te schenken aan Lifeschool.  Waarom dit jaar eens geen Lifeschool bouwstenen cadeau doen aan mekaar? Voor slechts 16 euro koop je in Ghana al 20 grote stenen (46 x 22 x 12 cm)!
  Zie Lifeschool bouwstenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s