Dank u wel – Thank you

Beste lezers,

Het zijn gezondheidsperikelen die maken dat er de laatste maanden niet veel Lifeschool-nieuws voor u te lezen valt.
Gelukkig gingen en gaan dankzij mijn goede, trouwe en krachtige medewerkers zowel hier als ginder, alle geplande activiteiten door.
Het is dus slechts de berichtgeving die voorlopig hapert, deze blog dus, die als sociaal-culturele uitwisselingstool toch een niet onbelangrijk onderdeel is van Lifeschool.
Op deze laatste dag van 2018 wil ik koste wat het kost nog enkele woorden met u delen.

Vooreerst een woord van dank aan allen die Lifeschool ook in 2018 gesteund hebben.  U kent uw bijdrage, uw rol of aandeel in Lifeschool:  dank u uit de grond van mijn hart!
Beste mensen, ik kreeg ook de opdracht om u allen te danken in naam van Fuzzy en alle Ghanese medewerkers, ook de DCE, de Chief, de lokale afdeling van het ministerie van onderwijs en al de mensen van mijn Buipe-en-omstreken-community!  Dankzij uw goed hart konden we weer een jaar lang KMW’s* verrichten!

Speciale dank gaat naar Veerle, voor haar ongelooflijke inzet voor de partnerschap Athena Campus Pottelberg (Kortrijk)/SHS Buipe(Ghana).

20180627_145140

Black & White

I also give thanks to you my Ghanaian friends and companions, my precious people who are always ready to sacrifice their time, to share their food, to even invest the small money they have for the sake of the community.  Very special thanks goes to Fuzzy, the most stubborn man in Ghana when it comes to support any action that benefits his community.

In 2018 hebben we weer prachtig samengewerkt.  Zonder blozen kan ik zeggen dat de samenwerking met Lifeschool door de lokale bevolking heel erg wordt gewaardeerd.
Ter vergelijking becommentariëren en hekelen mijn Ghanese medewerkers en vrienden graag de inbreng van menig NGO die daar even neerstrijkt: “Ze komen aan, laten snel de documenten ondertekenen dat ze het programma uitgevoerd hebben of de goederen afgeleverd hebben en springen dan zo vlug ze kunnen weer in hun 4×4, op naar hun luxe verblijfplaats.” Ghanezen zijn mondig en spotten graag lachend. Steevast gaan ze erbij zeggen dat ze die NGO-mensen groot gelijk geven en dat ze net hetzelfde zouden doen in hun plaats, want, zeggen ze: “Wie wil er nu hier, in dit gat, langer blijven dan noodzakelijk?”47131783_1032095540327195_2809151195631845376_n
De inbreng van Lifeschool zet werkelijk zoden aan de dijk:  wat we ook doen, het is altijd op expliciete vraag van en in samenwerking met het lokaal bestuur en de community.  Jarenlange ervaring met de cultuur, het lokale denkkader en de levenswijze maken dat onze samenwerking een respectvol, duurzaam proces is. Wat we ook samen beslissen of aanpakken, alles wordt verder opgevolgd, aangepast, bijgestuurd.

2019 Begint met het verder vormgeven aan een groot avontuur: het bezoek van 24 lln van Athena Campus Pottelberg + 6 begeleiders aan SHS Buipe, de partnerschool waarmee er al een jarenlange uitwisseling is. 24 Ghanese leerlingen en 6 begeleiders wachten de Kortrijkse groep op en met zijn 60 gaan we gedurende 10 dagen samenleven.
SAMSUNG CAMERA PICTURESNa een week samen naar school, reizen we allen samen zuidwaarts naar Cape Coast aan de oceaan (Golf van Guinee).  Middels een bezoek aan het beroemde slavenkasteel in Cape Coast – één van de vele slavenforten aan de Ghanese kust – gaan we een niet onbelangrijk stuk gezamenlijke geschiedenis beleven: dat van de slavernij en de kolonisatie. Dertig nazaten van de slachtoffers en dertig nazaten van de daders!  Dit worden mooie, waardevolle en vooral innige momenten.

Ik houd u op de hoogte.
Nog een mooi einde van 2018 en beste wensen voor een gelukkig en gezond 2019.
Christine

* Kleine en Middelgrote Wondertjes.

 

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dank u wel – Thank you

 1. Marie Paul Rebry zegt:

  Hey Christine We hebben jou gemist aan de oudejaarstafel. We hopen dat je weer gauw beter wordt en wensen je voor 2019 een gezond en gelukkig jaar toe en we wensen ook de Life school een succesvol jaar toe!

  Vriendelijke groeten! Marie Paul en Paul

  >

 2. Schoon!

  Outlook voor Android downloaden

  ________________________________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s