Buiten Dr. John en Dr. Dekerpel mag niemand zich dokter noemen

die geen artsendiploma heeft!
Lezers vragen zich af wat er allemaal gaande is tussen mij en de man die ik achtereenvolgens the fake doctor en de medical assistant heb genoemd en die nu de titel physician assistant claimt en o.a. op facebook plaatste dat ik me moet verontschuldigen.

Eerst en vooral: indien onze physician assistant de ziekenhuisbedden netjes op de bestemming had geplaatst waarvoor ze aangevraagd waren, zou het zelfs nooit aan het licht gekomen zijn dat hij geen ‘echte’ dokter is.  Wie zou eraan gedacht hebben om dat eens te checken? In het land van de blinden is éénoog koning.  De dokters zijn schaars in Ghana en we zijn zo blij met iemand die de moed en het lef heeft om de talrijke verkeersslachtoffers op te lappen, om in te grijpen bij slangenbeten, om verwondingen door machetes te verzorgen, om de pijn te verlichten bij al die rare ziektes, om bevallingen te begeleiden, enz.

AlexVanhee02

Dokters en apothekers…

Degenen die naar de USA zijn vertrokken om voor dokter te studeren, komen niet terug!
Nog meer dan Trump zien de Ghanezen zelf, hun land als een shithole-country: corrupt op alle niveau’s en weinig tot geen toekomstperspectief.
Wie kan, tracht weg te geraken en blijft waar hij/zij is.

Vandaar dat ik in een vorige blog  wat gas terugnam en sprak over “de man die ik onrespectvol the fake doctor heb genoemd”, want de man heeft levens gered.

Naast de titelvoering en de ziekenhuisbeddenellende was het probleem ook dat onze physician assistent al mijn blogberichten door een vertaaltool haalt, denkt dat hij alles begrijpt om vervolgens kregelig of boos te worden.
Toen ik bijvoorbeeld schreef: “Nadat the fake doctor was afgedropen…” had zijn tool vertaald: “After the fake doctor had run... “.  Diep in zijn eer gekrenkt liet hij weten dat hij helemaal niet weggelopen was (in de zin van vluchten dus).
Mijn schrijftaal is een ratjetoe van volgens dat het me uitkomt koele info, lichte spot, poëtische uitinkjes, vleugje guitigheid, warme woorden…  Kortom iets waar een vertaalmachine haar digitale tanden op kraakt.

27043179_1149738441795945_516999424_n

Eindelijk kunnen we weer verder! Zand voor de bouw van het zo noodzakelijke afdak.

Nu, het echte grote goede nieuws is dat de ziekenhuisbeddenkwestie gisteren eindelijk helemaal is opgelost.  Binnenkort rapporteer ik over de verdeling van de bedden en het materiaal, want ik ga zelf kijken.  Een werk van bijna een jaar is afgelopen. Ik dank in de eerste plaats Fuzzy, maar ook de DCE, ook Chief Jinapor II en het committee dat geholpen heeft om deze zeer moeilijke en onverkwikkelijke zaak te helpen oplossen.
Ik dank ook onze physician assistent om dan uiteindelijk toch een oplossing te hebben aanvaard.

So Doc, je leest met ons mee via je vertaalmachine:  ik hoop dat ik hiermee de puntjes op de i heb gezet en dat we vrede hebben?

Dr.-John

Dr. John

But please Doc, remember, onthou hieruit, dat de enige dokters die zich dokter mogen noemen zonder dat ze een doktersdiploma hebben, Dr. John en Dr. Dekerpel (den Dokteur van d’ Ugly Papas) zijn:  zij zijn immers helers van de ziel!
🙂

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s