Voor alles is een oplossing!

De 2de container is goed en wel aangekomen in Buipe.
Omwille van de problemen met de 1ste container, had Fuzzy beslist dat deze container ABSOLUUT op slot bleef tot ik er was.
Maar nogmaals blijkt dat plannen en beslissingen in Afrika meestal eerder wensen en verlangens te zijn, probeersels in het beste geval.  De kraan die de 40 ft. container van de truck zou halen, slaagde er nl. niet in om de container vast te grijpen!
Toen hebben mijn zwarte medemensen – oplossingsgericht als ze zijn- besloten om de hele container leeg te halen en met mankracht de lege container op de begane grond te plaatsen.  De lege container weegt slechts 3800kg.
Ik stond perplex!  “Hoe hebben jullie dàt voor mekaar gekregen?” vroeg ik Fuzzy, “zoiets is toch bovenmenselijk?”
“Samen met de Allmighty  natuurlijk,” lichtte Fuzzy me in, “mensen alleen kunnen zoiets niet;  met je handen of je armen heb je werkelijk geen grip op de stalen wanden van zo’n container en bovendien is het ook levensgevaarlijk.”

De inhoud hadden ze in enkele zalen van het meisjeshostel gedropt en de nightwatch – dat stokoude mannetje- zou erover waken.  Maar 2 dagen later klopte het volgende probleem alweer aan.

De leerlingen brengen de pakken papier van de slaapzaal terug naar de container.

Onze school  is sedert de absorptie door de overheid zo succesvol dat er dit jaar 550 inschrijvingen zijn.  De gebruikte zalen zijn dus nodig om de meisjes te slapen te leggen.  Mijn gekleurde vrienden hadden alweer meteen een kant en klare oplossing:  ze zouden de goederen gewoon terug in de container proppen.  Wie mee geholpen heeft met de container vullen toen die nog in Rekkem stond, weet dat dit on-mo-ge-lijk is.
Hoe dan ook, ze hebben een 20-tal -uiteraard super enthousiaste- leerlingen op de goederen losgelaten, en een deel van de goederen ligt nu in ons education center en de rest, tja… terug in de container dus.

Voilà, ik ben al onderweg naar Ghana.
En ik hou mijn hart vast! 😉

De hele gemeenschap wacht op mijn komst.

 

 

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Voor alles is een oplossing!

  1. pieter.vanfleteren zegt:

    Succes 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s