Wat kan de liefde veeleisend zijn.

Moeten we niet alles  doen wat we kunnen om bedden te versturen?

Mensen waren verwonderd om me zaterdag tegen te komen op de ronduit fantastisch mooie expo rond de uitwisseling  Athena Kortijk/SHS Buipe.  Gezien ze al een tijd geen blogberichten meer van mij ontvingen, dachten ze dat ik in Ghana was.
De waarheid is dat ik momenteel zowat overal ben uitgenomen in Ghana en al wekenlang geen tijd heb om te bloggen. Ik ben de hele dag in de weer, om ’s avonds doodmoe neer te vallen, denkend aan mijn vrienden, mijn dierbaren, mijn blog, de hond, mijn huis…  die ik verwaarloos.
Leven voor de liefde… wat kan de liefde toch veeleisend zijn!

Na veel sleep- trek- duw- stapel- en puzzelwerk was de container al zo ver vol dat de 15 bedden die AZ Groeninghe geschonken had er niet mee bij konden. Dan krijgen ze er slechts 6 of 8 dacht ik, niets aan te doen.

Sommigen hebben wel een bed!

Maar toen stuurde een nietsvermoedende, maar zoals elke Ghanees, enorm intuïtieve Dokter Dawda, foto’s door van zijn hospitaal: doodzieke mensen op een matje. De dag daarna kreeg ik al even onverwacht een waardevolle tip waar ik nog veel meer medisch gerief kon ophalen om ook een tweede container mee op te vullen.
Reken daarbij dat ik niet in toeval geloof…
Dus zijn we alweer tegen mijn principes in –  containers zijn niet ecologisch en ontwrichten mogelijks de lokale economie – een tweede container aan het klaarstomen!  Zowel mijn zenuwen als mijn organisatietalent worden ontzettend op de proef gesteld.  En dan moeten die containers in Ghana hun weg nog vinden!

Wannes Cappelle potjebuurt ook!

Ondertussen zijn we ook Potjebuur op gang aan het trekken.  Hopelijk zag je het artikel in Humo van vorige week?  Wil je aub helpen met de Potjebuur communicatie 2017?
(bel me 0488 699 482 of nog beter, mail me christine@stofenaarde.be)
Ik heb ook flyers ter beschikking. Gewoon mailen hoeveel je er wilt.
———————————————————————————————————————-

Puzzelen!

Voorgaande blog schreef ik 20 dagen geleden: van posten kwam niets in huis.
Ondertussen is de container met het medische materiaal al vertrokken, met dank aan Georges, Dirk, Martine, Lieven, Jan, Pieter, Hans, Nona, Emmelie voor het krachtdadige opvulwerk van vorige dinsdag.
En is ook Airam, onze bijna 15 jaar oude hond en vriend, overleden.

 

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s