De container voor Lifeschool Ghana!

Op zoek naar de Lifeschool container!

Op zoek naar de Lifeschool container!

Tot eind mei staat hij daar, de Lifeschool container. Als een legoblokje tussen duizenden andere legoblokjes in de L.A.R. in Rekkem, aan de Franse grens.
Wat versturen we?

– alles voor school, refter en internaat:  banken, stoelen, borden (geen asbest), tafels, computers, laptops, printers, projectors, potten, pannen, gasvuren, bedden, beddengoed… Kortom, we kunnen alles gebruiken dat netjes is en in goede staat.

Er is nog plaats...

Er is nog plaats…

– alles dat kan dienen om activiteiten en mini-ondernemingen op poten te zetten binnen ons project “tienerzwangerschappen”:  initiatieven die dienen als tijdverdrijf en hobbygericht zijn, en die tegelijk nuttige zelfgemaakte spullen afleveren die de meisjes kunnen verkopen.  Dit kan hen ervan weerhouden  om voor enkele cedis mee te gaan met mannen en aldus zwanger te geraken.
Tot nu toe hebben we stoffen, ritsen, garen, verf, macramégarens- en doek te versturen.  We hebben bijvoorbeeld ook een dikke rol kussenslopen mee om nog te stikken en stoffen om lakens te maken. Kussenslopen en lakens komen tevens de hygiëne ten goede, want iedereen slaapt op een blote matras..  Naaimachines  hebben we nog niet mee, maar kunnen we gebruiken.
Misschien hebt je zelf ook inspiratie…?

– voetbalmateriaal :  truitjes, broekjes, kousen, spikes, ballen… (om de jongens bezig te houden 😉
– fietsen, gymtoestellen…
– medisch materiaal!

Deze jongen had ‘een ongeluk’ met een machete: de gigantische snee werd door Dokter Dawda dichtgenaaid, noodgedwongen zonder verdoving!

Deze jongen had ‘een ongeluk’ met een machete: de gigantische snee werd door Dokter Dawda dichtgenaaid, noodgedwongen zonder verdoving!

Dokter Dawda, waar ik al enkele jaren mee bevriend ben, is mede-dokter in het ziekenhuis van Buipe en is de corruptie en de laksheid kotsbeu.  Hij zegt ronduit : “We are murderers!”, waarmee hij bedoelt dat er bijna dagelijks mensen sterven omwille van nalatigheid, corruptie, het doorverkopen van levensreddend bloed en medicijnen.  Hij moet heel vaak mensen opereren en oplappen zonder enige vorm van verdoving omdat de patiënt de corrupt dure prijs voor de verdoving niet kan betalen…
Hij bouwt samen met enkele geldschieters een eigen hospitaal, dat naar eigen zeggen veel menslievender zal zijn, maar intern “een militair regime” zal hebben: hij eist strikt opvolgen van orders, nauwkeurig bijhouden van boekhouding, bloedvoorraad en medicijnen;  strenge regels qua hygiëne en stiptheid;  geen dronkenschap etc…

Dit wordt het ziekenhuis.

Dit wordt het ziekenhuis.

Hij heeft de gebouwen al, enkele bedden ook en wat basismateriaal, maar wij willen hem helpen met bedden, kasten, rolstoelen, staanders voor baxters, alle soorten medisch materiaal waar ik niks van ken, maar dokters en verpleegsters wel…

Kun je helpen? Heb je weet van scholen, ziekenhuizen, bedrijven die vernieuwen/opkuisen/sluiten?
Dank u om aan Lifeschool te denken.
De container is 12m diep, 2m90 hoog en 2m50 breed…  er kan dus gerust nog één en ander bij 😉
Groeten,
Christine

Voor contact:
christine[at]stofenaarde.be
sabine[at]stofenaarde.be
0488 699 482 of 056 72 69 08 (Christine)
0486 635 488 (Sabine)

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op De container voor Lifeschool Ghana!

  1. stella nysten zegt:

    Misschien op facebook vermelden bij freecyclegroepen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s