Ghanadag, 2de editie! Hartelijk dank aan alle leerlingen die een dag gingen werken voor Lifeschool Ghana!

Vorige vrijdag trokken 81 leerlingen van Athena Campus Pottelberg (Kortrijk) naar ‘hun werk’!  Talrijke organisaties, bedrijven en winkels hadden voor één dag een leerling in dienst genomen.

Elke leerling kon unieke werkervaring opdoen.  De organisaties/bedrijven betaalden de tewerkgestelde leerlingen 50 euro ‘loon’.  Loon dat de leerlingen integraal in de spaarpot van de partnerschap Athena Kortrijk/SHS Buipe stopten.  Deze spaarpot dient om  hun collega-leerlingen uit het hoger secundair van Buipe (Ghana) uit te nodigen.

De uitnodiging is een primeur:  de gebruikelijke gang van zaken is dat studenten van noord naar zuid gaan, op studiereis, inleefreis etc… maar zelden omgekeerd!  De rollen omkeren is een prachtig initiatief, razend interessant ook, maar ambitieus want moeilijk en zeer duur.
De leerlingen van partnerschool Athena Campus Pottelberg bekostigen de paspoorten, visa en vliegtuigtickets van hun collega’s, die anders heel waarschijnlijk nooit de kans zouden krijgen om hier op bezoek te komen.  Levensgevaarlijke rubberboten, valse papieren en verstikkende ruimtes in vrachtwagens niet meegerekend.

I.s.m. Lifeschool Ghana zorgen de leerlingen van Athena campus Pottelberg ervoor dat deze jonge mensen, net als zijzelf, de kans krijgen om eens vanonder hun kerktoren en minaret weg te vliegen, nieuwe horizonten te verkennen, unieke ervaring en kennis op te doen, nieuwe vriendschappen te smeden…  Waarna ze opgeladen en opgelaten – en in tegenstelling tot veel van hun aangespoelde landgenoten, vrijwillig-  terugkeren naar huis.  Geïnspireerd door de ervaring, door onze cultuur en onze manier van leven, zullen ze niet kunnen wachten om verder vorm te geven aan hun eigen unieke leven.
Zo voelen wij ons toch ook na een inspirerende reis? 🙂

Wie kandidaat werkgever is voor volgend jaar kan zijn/haar naam nu al opgeven aan Veerle Knockaert, (veerleknockaert[at]gmail.com).
Bedrijven betalen 50 euro en particulieren 40 euro.

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ghanadag, 2de editie! Hartelijk dank aan alle leerlingen die een dag gingen werken voor Lifeschool Ghana!

  1. Allé volgend jaar ook bij mij [😊]

    ________________________________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s