Happy Birthday Fuzzy!

Fuzzy verjaart op Kerstmis!
Ieder jaar, als Fuzzy’s verjaardag ter sprake komt op ons Kerstfeest, vraagt mijn moeder: ‘En hoe oud is hij eigenlijk?’
Alsof ik dat in het afgelopen jaar nu eindelijk eens heb kunnen achterhalen.
Fuzzy is geboren in 1974, maar het kan ook 1973 of 1975 geweest zijn.
Of 1976..
Maar naar de verwering van de huid op zijn onderbenen, enkels en voeten te oordelen, acht hij zichzelf een prille veertiger.
Ook de plaats tussen zijn tanden zegt hij, daar waar het vlees steeds vaker blijft haperen na zijn maaltijd, bewijst dat hij er niet ver naast zat toen hij zo’n 20 (of 19 of 21) jaar geleden zijn geboortedatum heeft bepaald.
Als jonge man van (waarschijnlijk) zo’n 25 à 28 jaar was hij beginnen uitzoeken wanneer hij geboren was. Hij wou nl. verder studeren en de universiteit eiste een geboortecertificaat bij inschrijving. Maar welke datum moest hij opgeven toen hij via allerhande ‘gespecialiseerde’ tussenpersonen alsnog een geboortecertificaat liet opmaken?

Fuzzy: ‘Ik vroeg mijn familie en dorpsgenoten of ze herinneringen hadden aan de tijd dat ik geboren werd.  “Ach ja, we hadden toen deze of gene Chief”, zei er iemand.  Iemand herinnerde zich een gebeurtenis van het jaar ervoor of iemand anders herinnerde zich een periode van droogte of natte toen ik klein was, etc.  Ik heb alle gegevens een beetje bijeen geharkt en dan beslist dat het 1974 zou worden.’

Ik: ‘Hoe kwam je er dan bij om als moslim Kerstmis als je geboortedatum te kiezen?’
’Iemand herinnerde zich dat hij tijdens die periode in de stad was geweest en dat hij daar bij enkele christenen kerstversiering had gezien… Dus dacht ik: 25/12, Kerstmis, dat is een mooie geboortedatum voor een moslim.’
Happy Birthday Fuzzy!

Lifeschool Stand van zaken (deel 2)

Naast alle bouwwerkzaamheden hebben we ook het eigenlijke doel van Lifeschool verder uitgewerkt: kwetsbare jongeren naar het hoger middelbaar sturen. Momenteel zitten er 10 door Lifeschool gesponsorde jongeren in het 2de jaar. Seth geeft nauwgezet en onvermoeibaar zijn remedial classes.  Ook de drama- and debatingclub voor wie te goed geworden is voor de remedial classes, maar toch graag toneeltje speelt, is een succes.  De partnerschap met Athena Kortrijk ontwikkelt verder, met als heerlijk hoogtepunt de dubbeltentoonstelling van de kunstwerken (zelfportretten) in Buipe.  Veel mag ik er niet over kwijt, want de dubbeltentoonstelling zal ook bij ons opgezet worden:  noteer 20 mei alvast in je agenda!

De tentoonstelling wordt opgebouwd, middels een creatief ophangsysteem.

De tentoonstelling wordt opgebouwd middels een creatief ophangsysteem.

Wat staat er op til op korte termijn?
– inwijding toiletten (gebruik en onderhoud)
– Nona en Emmelie, studentes sociaal-cultureel werk aan de Howest, doen hun stage bij Lifeschool Ghana van februari tot mei.  Nona zal zich verdiepen in partnerschap met scholen en Emmelie in tienerzwangerschappen.

Plaats zaterdag 20 mei in je agenda voor een nooit geziene tentoonstelling met bijhorende filmpjes van het hele gebeuren in Buipe.

Noteer zaterdag 20 mei in je agenda! Een nooit geziene tentoonstelling met bijhorende footage van het hele gebeuren in Buipe (Ghana).

– de container waarvan al lang sprake, wordt binnenkort aangekocht en verstuurd.
Wie nog bruikbaar materiaal heeft voor Ghana…?  We kunnen heel veel gebruiken dat in goede staat verkeert.

Bij dit laatste blogberichtje van 2016 wil ik jullie, lezers, sympathisanten, medewerkers, vrijwilligers, donateurs, nog graag van harte danken.
Het enige wat ik jullie kan teruggeven zijn mijn uit-eerste-hand, ongecensureerde verhalen en het ongetwijfeld deugddoende gevoel dat, wat je ook voor Lifeschool gedaan hebt dit jaar, het op dit eigenste moment verschil aan het maken is!
BE45 5230 8028 8389 is het rekeningnummer;  Stof en Aarde – stichting ter bevordering van de liefde-  de organisatie die zin geeft aan je steun.

Een liefdevol 2017,
Christine

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Happy Birthday Fuzzy!

 1. Martine Verbrugge zegt:

  Christine het is ok van Dirk voor de bureaus. Franky of Dirk zal ze naar de Lar voeren. Misschien kan jij best met Dirk afspreken wanneer dit best past. Zijn gsmnr is: 0495584785

  Sluit het oude jaar mooi af en begin het nieuwe fantastisch.

  XX [image1.JPG] Zijn mailadres is: dirk.heernaert@bondmoyson.be

  Groetjes, een fijn einde en een fantastisch begin

  Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s