Waar was Zorro op onze vrijwilligersdag?

Het was januari en beïnvloed door de talrijke nieuwjaardrinks en –recepties, vond ik dat het tijd werd dat we onze vrijwilligers eens op gepaste wijze zouden eren.

De vrijwilligers vormen een pool van mensen die zich voor Lifeschool en Potjebuur inzetten al naargelang de behoefte en volgens hun talenten, voorkeuren en/of maatschappelijke positie.  Stuk voor stuk zijn deze mensen onmisbare deeltjes in die cluster van goedheid, zorg, mededogen, bekommernis en empathie waarin mijn projecten baden.  Want ik mag dan al de vrouw zijn die 24/7 in de weer is met haar projecten, zonder de hulp van deze mensen kan ik werkelijk niets concreets verwezenlijken!  Kortom het is sàmen dat we gewicht in de schaal leggen aan de kant van de liefde!

Afgelopen zondag, 22 mei was het dan eindelijk zo ver:  vrijwilligersdag bij mij thuis!
De dagen ervoor had ik mijn huis opgeruimd en samen met Maria en Sabine heb ik zaterdag de lunch voorbereid. Ik had dit keer immers geen vrijwilligers om dat allemaal te doen!  En familie telt niet als vrijwilliger had ik voor de gelegenheid besloten! 😉

Tijdens de geplande wandeling in mijn redelijk landelijke streek regende het zachtjes waardoor de bambies, de paarden en de ezels op stal stonden:  pech voor de kindjes!  Maar we hebben wel onverwacht Tornado gezien, het gitzwarte paard van Zorro.  Prompt gingen onze vrouwelijke vrijwilligers op zoek naar Zorro. Tevergeefs!

Na de lunch trad dichteres en spoken word artieste Linda Nyirenda op:  met haar prachtige deels gesproken, deels gezongen gedichten bewoog ze ons tot tranen toe…
Het was een mooie en gezellige dag, op ‘t gemak ook.
Sommige mensen waren nieuw voor elkaar en konden kennis maken.  Anderen hadden al samen gewerkt – op een benefiet of zo- maar hadden nog nooit de kans gehad om ook eens van gedachten te wisselen.

Aan allen die erbij waren:  hartelijk dank voor jullie komst en het hele fijne gezelschap.
Aan allen die er niet bij konden zijn:  ik heb jullie gemist!  Volgend jaar zèker!
Aan alle vrijwilligers:  hartelijk dank voor al jullie inzet en vooral om dat mooie, kinderlijke, naïeve geloof met me te delen dat wat we doen verschil maakt!

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s