Lifeschool dankt u voor uw steun van de laatste dagen.

Afgelopen dagen leken volledig in het teken van Lifeschool te staan, zowel informatief als wat het spekken van de kassa betreft!
  • DSC00568Vrijdagavond hadden we een informatieve stand op onze partnerschool Athena Kortrijk Campus Pottelberg, met plezante filmpjes, hibiscuslimonade en bakbananen.  Ik mocht enkele boeken ‘Noem me neger – berichten uit ons moedercontinent ‘signeren en sommige mensen kochten alvast een zakje gedroogde hibiscusbloemetjes met het oog op een lekker, kleurrijk en zomers niet- alcoholisch aperitiefje!
  • DSC00571Zondag was er vintagestoffen en -kaartjes hangaarverkoop:  prettige sfeer, wel minder bezoekers (en opbrengst) dan vorige keren:  zat het mooie weer daar voor iets tussen of de 1 mei feesten, de communie’s…?
  • Gisteren mocht ik 4 Lifeschool workshops geven op de Afrika-dag van het Atheneum  Veurne.  Het aanbod was heel gevarieerd: van een Afrikaan die leerlingen een voetbal leerde maken met plastiek zakjes, tot een advocaat die de asielprocedure uitlegde en van alle poespas ontdeed.  Ik zag slechts gemotiveerde leerlingen en heel naarstige leerkrachten!
Deze activiteiten brachten samen 1315 euro in het laatje.
Centen die we alvast aan de kant houden als schoolgeld voor de 10 nieuwe leerlingen die we sedert nieuwjaar sponsoren. Hierbij zie je hun foto.  Zonder Lifeschool hadden deze jongeren geen enkele kans gehad om ooit naar het hoger middelbaar te gaan.
Of mag ik het nog wat scherper stellen?  Zonder Lifeschool waren deze jongeren nog steeds op allerlei dubieuze manieren aan het overleven, de meisjes misschien al zwanger en de jongens gedrogeerd en handlangers van criminele bendes…
Alles is ‘misschien’…  Wat we wel zeker weten is dat hun risicozone dank zij het naar school gaan een behoorlijk stuk verengt.
Een uitstekende gelegenheid dus om allen die zowel actief als passief betrokken zijn bij Lifeschool, nog eens van harte te danken.
Je hulp en steun is even nodig als lovenswaardig.
Groetjes,
Christine

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Lifeschool dankt u voor uw steun van de laatste dagen.

  1. Marijke VDH zegt:

    we hadde graag terug gekomen naar de stoffenverkoop maar we konden niet , misschien keer opnieuw doen een zaterdag middag of een avond in de week

    mvg

    ________________________________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s