‘Wheelchair in the bush’!

Meer dan 400 leerlingen en leerkrachten kunnen binnenkort naar een toilet gaan ipv in de bush hun behoefte te doen.
Nadat zowat alles al aan het eenvoudige oorspronkelijke ontwerp van de 20 hurktoiletten is veranderd, komen mijn medewerkers nu weer af met een nieuwtje!  Er moet een speciale ingang gemaakt worden voor tegen dat we ooit mindervaliden zouden hebben op school.  We hebben geen mindervaliden en als we er ooit zouden hebben is de kans uitzonderlijk klein dat ze een rolstoel hebben.  Rolstoelen zijn zeldzaam, bovendien, waar zijn de stoepen in Ghana waar je met je rolstoel kan rollen?
Je ziet ons hier allemaal samen lachen, maar die mannen mènen dat wel.
Ik bedoel:  ik weet al dat die speciale ingang er zal komen,  ook al is het toiletgebouw zelf daarmee nog niet geschikt voor rolstoelgebruikers!  Maar desnoods metselen ze hem achter mijn rug!

Er is nood aan rolstoelen, voor de ziekenhuizen en voor huiselijk gebruik.
Ik heb 3 tweedehandse rolstoelen klaar staan om op te sturen.  De transportkost alleen al bedraagt 80 euro per stoel.  En dan moeten ze nog eens één na één de dure en corrupte douane passeren en dan moeten ze nog eens tot in mijn streek geraken.   Als ik de 3 stoelen samen voor 400 euro ter plaatse krijg, dan mag ik van geluk spreken!

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s