Apaaso-boyz forever!

Motivation is everything!

Motivation is everything!

I.v.m. het onderschrift bij de foto van vorige week: inderdaad, onze voetbalploeg ‘Apaaso-boyz’ is niet meer.
Nana, de tovenaar, heeft de jongens warm gemaakt om ‘voor hem’ te spelen met de belofte dat hij de ploeg zou registreren om in divisie te spelen.
Hij heeft de hele ploeg ingelijfd –samen met onze truitjes, de uitrusting en de bal- maar de helft van de jongens zit op de bank en mag nooit spelen. Tja, wat kan Nana aanvangen met een doofstomme, enkele wiet- en Tramadolverslaafden, een paar moeilijke karakters, een mankepoot en rachitislijder…? De andere helft daarentegen zijn sterke spelers van een kaliber zoals je alleen in Afrika op elke straathoek tegenkomt. Hij zal hen trainen en disciplineren tot topspelers.
Enkele overblijvende spelers en Jones, onze trainer – divisiespeler en gezondheidswerker- opperden dat als Nana ons team wil, hij het moet kopen, wij trainen de jongens immers al 2 jaar. Op de radio horen de jongens regelmatig over de miljoenentransfers voor grote voetballers en elk voor zich weten ze zeker dat er op een dag ook ooit zoveel voor hen zal betaald worden. En dus willen ze nu al beginnen met onderhandelen!
Zelf vind ik dat Nana gewoon onze truitjes, kousen en bal moet teruggeven.
Nana is schatrijk! Hij vermenigvuldigt geld voor de mensen en blijkbaar ook voor zichzelf: momenteel bouwt hij een groot luxehotel met 2 zwembaden – terwijl wij amper water hebben. Onze truitjes krijgen we echter niet terug.

Nieuwe kandidaten..

Nieuwe kandidaten..

Enkele jongens die voortdurend op de bank zitten, zijn ondertussen alweer naar ons ‘overgelopen’. De rest volgt wel – velen zijn al grondig uitgekafferd door Nana wegens onregelmatig opdagen en gebrek aan aandacht. Het zijn nu eenmaal jongens die geen stabiele basis (meegekregen) hebben. Helaas zullen ze niet terugkomen zolang de truitjes en de bal bij Nana zijn.
Ik zou een nieuwe set truitjes kunnen uitdelen, maar ik blijf aandringen dat ze ze terugbrengen. Ik vind, overlopen doe je niet en al zeker niet onaangekondigd! Maar iedereen is bang om bij Nana aan te dringen om die truitjes terug te geven, hij is immers een tovenaar.

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s