De voetbalsets van de sportdienst Harelbeke (part 2)

Toen waren er nog de sets voor een volledig team: 13 truien, 13 broekjes, 13 paar voetbalkousen plus ook de speciale uitrusting voor de keeper.

Jones geeft de laatste instructies aan de Apaaso-boys

Jones geeft de laatste instructies aan de Apaaso-boys

Hiermee hadden we besloten om te doen zoals in den goeien ouden tijd: enkel voor de zondag! Deze uitrusting zou ons team namelijk in staat stellen om ‘s zondags uit te komen in matchen tegen de ‘echten’: de echten zijn degenen van “ ‘t stad” die in een divisie spelen.
Na wekenlange dagelijkse gestructureerde training, gingen Jones en ik samen met enkelen van onze ploeg, plus een tas met de volledige uitrusting van de sportdienst Harelbeke, naar het zogenaamde hoofd van de voetbal in Kintampo.
“We hebben een sterke ploeg, uitrusting, en willen graag meespelen met de zondagmatch”.

toch nog even trainen, want de ander ploeg is ook druk in de weer

toch nog even trainen, want de ander ploeg is ook druk in de weer

Het ging al meteen fout: in de matchen wordt er blijkbaar volgens leeftijdsgroepen gespeeld. En ons zootje ongeregeld varieerde van 8 tot 33!
Maar Jones, die zich leek te ontpoppen als een geboren diplomaat kon in de week daarna toch een match regelen met een ‘echte’ ploeg op een degelijk veld in de stad. Tegen de volgende zondag, hadden we een sterk team met de grootste en oudste jongens. Toen onze tegenstanders het veld opkwamen, werd ik omver geblazen door hun gespierde lichamen en hun “attitude”. Na de nodige stretchings en ander fysiek vertoon, zetten ze hun zonnebril af, baden tot God, en het spel kon beginnen.

ons team!

ons team!

De eerste helft sloten we af met 3-1 voor ons, de Apaaso-boys. Ik, die tot voor kort zelfs niet wist hoe een match in elkaar stak, waar de uitdaging precies lag in het wegschoppen en achternalopen van een bal, voelde mijn hart in mijn keel kloppen van spanning. De hitte hielp daarbij natuurlijk ook. In de pauze feliciteerde ik onze jongens maar raadde hen aan om niet te gaan relaxen, omwille van onze voorsprong. “Die gasten hun spieren zitten gewoon in de weg,” zei ik als een volbloed kenner ter aanmoediging, ‘’jullie zijn veel meer wendbaar en ook sneller”.
Helaas sloten we af met 3-4.

met zo’n ambetanterik van die divisieploeg

met zo’n ambetanterik van die divisieploeg

Geen wonder ook, die ‘divisieploeg’ was akkoord gegaan om tegen ons te spelen op voorwaarde dat ze hun eigen scheidsrechter mochten meebrengen. Een tekeningetje nodig? 😉

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op De voetbalsets van de sportdienst Harelbeke (part 2)

  1. Peter zegt:

    Machtig, zo mooi

    Peter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s