Ben je al ingeschreven voor de brunch??

Vandaag een weekje terug uit Ghana en druk in de weer met de kaartenverkoop voor de brunch op 8/12.  Op ’t einde van deze week moeten we onze bestellingen plaatsen bij de sponsors voor wat we nodig hebben en voor hoeveel personen.  We mikken op 200 man en we hebben er al 11..
Grapje!  Ik bedoel maar:  maak dat je er alsnog bij bent om dit unieke project te steunen!  Enne vergeet de reis niet die je kan winnen via je inkomkaart!!  (een weekend voor 2 in een Noord-Franse B&B!)
DSC_2265bisMeer nieuws uit Ghana:  de NGO is nog steeds niet volledig geregistreerd (4 maanden sedert de aanvraag!).  Het volgende obstakel is nu dat alle ‘directors’ van de NGO een ‘TIN-number’ moeten nemen, een soort belastingsomzetnummer.   Uiteraard willen we dat niet, want Lifeschool is geen commercieel project.  Maar de regel in Ghana is:  ‘SCHOOL IS BUSINESS’..  en er is geen klappen aan!  En ’t is helaas nog waar ook:  scholen zijn booming-business:  ICT scholen, Business& banking-scholen, maar ook lagere en middelbare scholen..  Ze worden door de kerken gebouwd, die al evenzeer business zijn.  En dan hoor ik je vragen: er zijn toch scholen van de gemeenschap zelf (gouvernamental schools), voor iedereen toegankelijk?  Ja, die zijn er, maar de leraren zijn zo slecht betaald dat ze zo goed als geen les geven aan je kind, tenzij je hen regelmatig wat toestopt.
We hebben de aanvraag aangepast en het woordje ‘Lifeschool’ geschrapt en vervangen door ‘foundation’, dus Powered by Love, foundation.  En nu duimen dat ze de registratie voltooien..

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s