Eens kijken of dit lukt..

Ben exact een week in Ghana en zie eens aan..ik ben’al’ online!  Met mijn mobiel modempje van MTN, supertraag en nu eens niet en dan eens wel verbinding, probeer ik voortaan iets te laten weten ivm de vorderingen..
Een deel van hte oponthoud komt ook doordat ik al 2 begrafenissen achter de rug heb, sinds mijn aankomst.  Pas aangekomen bleek één van Bernasco’s werksters (mangozaailingenverzorgster) net overleden, door een vervloeking (a curse) van één van zijn werkers.  De jongen, ca 18 jaar, had het meisje, 26 jaar,  vervloekt tijdens een hoog oplopende ruzie. 4 Dagen na de vervloeking was het meisje al dood.  De jongen en zijn familie zijn nu op zoek naar geld om naar de fetisjpriest te gaan, en de vloek ongedaan te maken, want de god die hij gestuurd had om het meisje te doden, komt nu ook achter hem aan.. hij is al ziek…
De begrafenis was zaterdag.  En zondag, gisteren was ik in Buipe op een moslimbegrafenis van de broer van Bernasco en Teacha (neef eigenlijk, maar in Ghana is een neef een broer) die donderdag gestorven is in een auto-ongeluk.  Alle 4  inzittenden waren op slag dood! Het verkeer gaat ontzettend snel, gejaagd en opgefokt op de Ghanese wegen, die net zoals de auto’s vaak in slechte staat zijn, en niemand respecteert de wegcode..  Wie kènt trouwens de wegcode?  Je kan je rijbewijs krijgen terwijl je je huis niet uitkomt, als je maar genoeg geld op tafel legt en via via iemand kent die rijbewijzen uitreikt..  Als je op een serieuze manier voor je rijbewijs gaat, is het nl. nòg duurder, want ze leggen de lat héél hoog,  zo is de keuze snel gemaakt..
En dan Lifeschool
– de rivier waarvan sprake om land te bereiken staat nu superhoog vanwege regenseizoen.. met Bernasco’s 4X4 momenteel niet doorwaadbaar, wel met de KIA truck, en anders dan maar stapje per stapje te voet en goed opletten om niet meegetrokken te worden door de stroming..

– de bomen die vorige week omgelegd werden om er hout uit te winnen voor de bouw van een houten schuur om er het bouwmateriaal in te leggen, liggen daar te liggen.  De werkers die ze omgezaagd hebben en die begonnen zijn met planken eruit te zagen, zijn er met de zaagmachine vandoor.
We moeten momenteel dus eerst de machine zien terug te vinden..
Nee, ik verlies de moed niet..! 🙂
Als dit doorsturen lukt (mijn uitgaande email lukt nl. niet) stuur ik nog een fotootje of filmpje na!
Groetjes

Over Christine Moreel

Living in Belgium as well as in Ghana (West-Africa), am in a privileged position to learn about the differences as well as the similarities between the heart, soul and mind of black and white people. Sooo interesting!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Eens kijken of dit lukt..

  1. martine zegt:

    bericht goed ontvangen, tot gauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s